Alaraajatutkimukset ja tukipohjalliset

Ihminen liikkuu kävellen tai juosten elämänsä aikana keskimäärin satatuhatta kilometriä, joten jalkineilla ja pohjallisilla on merkityksensä. Tutkimusten mukaan yli 70 prosentilla ihmisistä on erityyppisiä jalan virheasentoja, jotka saattavat aiheuttaa vaivoja jaloissa, polvissa, lantiossa ja selässä.

Monien alaraajan rasitusvammojen ja kiputilojen syynä on normaalista poikkeava alaraajan liikemalli. Liikkeen toistuessa liiaksi syntyy ärsytystä ja kipua. Taustalla voi olla myös liian nopea kuormituksen tai harjoitusmäärän kasvu.

Olemme erikoistuneet alaraajaongelmiin hoitoon ja kuntoutukseen. Pystymme tutkimaan jalka-analyysin avulla jalan ongelmia ja tarjoamaan parhaan mahdollisen hoidollisen ja toiminnallisen tuloksen jokaiselle asiakkaalle.

Yksilöllisten tarpeiden mukaan tehty pohjallinen on ratkaisu monen hyvinvointitarpeeseen. Olemme vuodesta 1994 lähtien kehittäneet yhteistyössä ortopedien kanssa yksilöllisten tukipohjallisten mallistoa. Tarkkaan räätälöidyillä pohjallisilla voidaan sekä ehkäistä että korjata jalan virheasentoja ja antaa tukea, olipa kyseessä sitten ammattilaisen taitoluistin tai sunnuntaikävelijän jalkine.

Pohjallistyyppi ja -materiaali valitaan tuen tarpeen ja pohjallisten käyttötarkoituksen mukaan. Jokaisen potilaan tarve on aina yksilöllinen. Virheellisesti suunniteltu tai vääristä materiaaleista valmistettu pohjallinen voi jopa pahentaa alkuperäistä ongelmaa. Tukipohjallisten kestävyyksissä on myös eroavaisuuksia. Oikein suunnitellut tukipohjalliset ja oikeat materiaalivalinnat takaavat toimivimmat ja kestävimmät ratkaisut.

Alaraajatutkimukseen voi tulla lääkärin määräämällä lähetteellä tai ilman. Lääkärin lähetteellä tutkiminen ja hoidot kuuluvat Kansaneläkelaitoksen korvauksen piiriin.