Leikkausten ja tapaturmien jälkeinen fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinvammat ja sairaudet tarvitsevat joskus leikkaushoitoa. Nopea yksilöllisen toimintakyvyn palautuminen edellyttää oikein ajoitettuja fysioterapeuttisia toimenpiteitä ja suunnitelmallista harjoittelua leikkauksen jälkeen.

Teemme yhteistyötä kokeneiden ortopedien ja lääkäreiden kanssa. Tämä mahdollistaa potilaan kuntoutumisen seuraamisen leikkaussalista asti. Vuosien yhteistyön tuloksena olemme kehittäneet tehokkaat menetelmät mm. selkä-, polvi-, olkapää- ja tekonivelleikkausten jälkeiseen kuntoutumiseen. Tähän kuuluvat myös fysioterapiakontrollit kotiutumisen jälkeen.

Oikein suunniteltujen ja toteutettujen harjoitteiden avulla lihasvoima ja tasapaino sekä nivelliikkuvuus voidaan palauttaa ennalleen. Toipumisen kannalta on tärkeää, että potilas tiedostaa toimenpiteen aiheuttamat rajoitteet ja noudattaa

kotiharjoitusohjelmaa. Siinä otetaan aina huomioon kuntoutujan henkilökohtainen lähtötaso ja rakennetaan tavoite sen mukaisesti. Oli tavoitteena sairaslomalta töihin paluu tai sairaseläkkeelle siirtymisen yhteydessä päivittäistä tapahtumista selviytyminen.